Wandelen in de Vulkaaneifel: Op het avonturenpad Achterhöhe

18.09.2018

Op ontdekkingstocht op het avonturenpad Achterhöhe

Voor de laatste week had ik gepland om de 5 km langeavonturenpad AchterhöheinLutzerathin Lutzerath. Dus pakte ik 's middags mijn rugzak en vertrok met de auto in de richting van Lutzerath. Aangekomen op deparkeerplaats voor wandelaars KleiheuvelIk trok mijn wandelschoenen aan en begon aan mijn wandeling. Er stond een informatiebord bij een kleine hut. Het bord gaf me een goed overzicht van het verloop van de avonturenroute en ik was benieuwd wat me te wachten stond.

Aan het begin gingen we over een geasfalteerde weg de vallei in. Er groeiden zonnebloemen langs het pad en ik had een prachtig uitzicht op de omgeving. In de verte kon ik Lutzerath in de verte zien liggen en ging toen op weg naar Strotzbüsch richting. Na een paar kilometer veranderde de asfaltweg in een breed en goed geasfalteerd wandelpad. Daar was ook het eersteervaringspuntwaar ik van een informatiebord kon leren over dassenholen. Het pad liep verder langs velden en een heidegebied.heide. Ik stelde me voor hoe het er hier in de lente uit zou zien. Als de heide bloeit en de weiden versierd zijn met bloemen, is deze wandeling gegarandeerd een heel bijzondere natuurervaring.

 

Toen, na een tijdje, verscheen er een bebost gebied waarlangs het wandelpad een tijdje bergopwaarts liep. Eindelijk zag ik de bordjes naar deEifelblick Achterhöhe. Vol verwachting nam ik het pad door een klein bos en kreeg toen mijn eerste glimp van het uitzichtpunt te zien. Voorzichtig zette ik de eerste stappen op deSkywalkvan de Achterhöhe. Toen, op 400 meter hoogte, kon ik genieten van het unieke uitzicht op hetdal van de Ueßbachdal. Tijdens de wandeling was het wolkendek steeds meer uiteengevallen en dus besloot ik te genieten van de verwarmende zonnestralen tijdens een korte rustpauze op debosbankop de bosbank. Van daaruit kon ik mijn blik over het landschap laten dwalen, genieten van de rust en luisteren naar het ruisen van de wind in de bladeren.

Uitgerust en verkwikt daalde het pad af door eenhakhout. Ook op dit deel van de route was de bewegwijzering steeds heel duidelijk en was het niet moeilijk om het pad te volgen. Na enige tijd werd het bos weer helder en bereikte ik het volgende ervaringspunt. Geheel in lijn met het thema stond er een indrukwekkende mierenhoop naast het informatiebord. Daar kon ik iets leren over de kleine kruipertjes. Het laatste deel van het avonturenpad leidde over weiden en velden naar deDrie Eiken Hutmet aangrenzend een speeltuin. Een mooi einde van de wandeling voor gezinnen met kinderen.

Terug bij mijn auto was ik een beetje uitgeput, maar blij dat ik de middag had gebruikt voor de wandeling. De prachtige panorama's en het adembenemende uitzicht vanaf de Eifelblick Achterhöhe maken de belevenisroute tot iets heel bijzonders. Deze wandeling is niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor gezinnen met kinderen. Samen leer je op de verschillende belevenispunten iets over het unieke natuurlandschap van de Vulkaaneifel.

Meer informatie over de wandeling vind je in de tochtbeschrijving opOutdooractive.

Julia Schmitz

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.