Mijn tip: Kleine vitaminebommetjes in de fruitige herfst

7.09.2016

Mijn tip: Kleine vitaminebommetjes in de fruitige herfst

Ik kom net uit Berlijn. Een prachtige stad vol leven en actie. Elke dag minstens vier afspraken, gesprekken en cultuur. Als je door Berlijn loopt, moet je goed opletten en je in massa's bewegen. Alles is vol geluiden, geuren en lichten. Zodra ik in de trein zat, merkte ik dat ik behoorlijk uitgeput was. Het is eigenlijk heel duidelijk, het is te veel en te druk. De constante invloeden in de stad worden onbewust geabsorbeerd en geven ons stress.

Wat is het toch heerlijk in het GesundLand Vulkaaneifel. Laten we het zo maar noemen: alles stroomt hier. De lucht is nu in oktober helder en fris, het ruikt naar aarde en fruit. De natuur is vol kleuren en ervaringen.

Dus op mijn wandelingen door het GesundLand in de herfst vind ik altijd heel bijzonder fruit aan de rand van het bos, in heggen, dijken en vogelreservaten. Het is de tijd van het wilde fruit. Kleine vitaminebommetjes voor tussendoor, want van veel vruchten kun je vers genieten, zoals rozenbottels, barbier, kersenpruimen of kornoeljes - puur vers genieten.

Maar ik ben een heel bijzondere fan van de berges, waarvan de vruchten nu overal in oranjerode bloemschermen geoogst kunnen worden in het prachtige herfstlandschap van het GesundLand Vulkaaneifel. In vakkringen wordt de berges de "citroen van het noorden" genoemd, omdat hij het vitamine C-gehalte van de citroen met 80 procent overtreft. Maak je geen zorgen, het gerucht dat hij giftig is, is absoluut onjuist. Er zijn tegenwoordig zelfs geweldige gekweekte variëteiten voor in de tuin.
Terwijl ik aan het oogsten ben, kom ik gemakkelijk terug in mijn centrum. Gewoon door te bedenken wat ik het beste met het fruit kan doen. Ze smaken het best gekonfijt of als gelei.

Als ik nu weer naar de grote vergaderingen ga, heb ik alles weer in balans gebracht - door de aarding en de geschenken van de natuurlijke vruchten.
Ik kan iedereen een time-out in het prachtige herfstlandschap alleen maar aanraden, want je blijft alleen efficiënt als je een balans creëert tussen de rust van de natuur en de levendigheid van het dagelijks leven.

Hoogachtend, Heike Boomgaarden

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.