Interview met de Koningin van het Vee van het Vakantieland Pulvermaar

4.04.2023

Koningin van de Poedermoer Vakantieregio: Samira I.

Op 30 oktober 2023 werd in Gillenfeld de 10e Viezkönigin van de vakantieregio Pulvermaar gekroond. Sindsdien bekleedt de nu 19-jarige Samira Willmes het ambt. In ons interview vertelt Samira, die uit Brockscheid komt, wat de vakantieregio Pulvermaar zo bijzonder maakt, wat ze al heeft meegemaakt als Viezkönigin en waarom ze besloot het ambt op zich te nemen.

Hoe ben je op het idee gekomen om je kandidaat te stellen voor de titel Queen of Varieties?

Ik werk al sinds mijn 15e in het schuurcafé en ik heb altijd deel uitgemaakt van het proces. Ik wist dat ik Koningin van de Viez wilde worden toen ik volwassen werd.

Wat zijn je taken?

Ik vertegenwoordig de mooie vakantieregio rond het Pulvermaar en laat mensen onze heerlijke Viez waarderen. Bovendien vraag ik in tijden van klimaatbescherming aandacht voor het behoud van het cultuurlandschap van de Vulkaaneifel.

Wat doet een Viezkönigin als ze niet de vakantieregio Pulvermaar vertegenwoordigt?

Tot voor kort was ik nog scholier, maar ik ben nu afgestudeerd aan de middelbare school. Anders kun je me in het café of op de surfplank vinden.

Wat heb je tot nu toe meegemaakt als koningin van velen?

Nog niet zo veel, want door de naweeën van Corona kunnen evenementen nog niet volledig plaatsvinden. Desondanks mocht ik, naast mijn kroning, meedoen aan de cadeau-uitreiking voor de kinderen op de kerstmarkt in Gillenfeld en de senioren gezelschap houden op Sinterklaasdag.

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt geweest in het ambt van vicekoningin?

Duidelijk mijn grootste prestatie, die ik kon vieren met al mijn dierbaren en collega's.

Wat wilt u anders doen dan uw voorgangers?

Om eerlijk te zijn niets, want de koninginnen voor mij hebben het zo goed gedaan dat het kantoor al 10 jaar bestaat en blijft bestaan.

Wat vind je leuk aan het kantoor?

Het geeft me de kans om over mijn schaduw heen te springen, uit mezelf te komen en mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Bovendien is er een uitwisseling tussen mensen die ik op deze manier nooit zou hebben ontmoet.

Wat vind je niet zo leuk aan kantoor?

Evenementen zijn erg seizoensgebonden, dus in de winter is er minder te doen dan in de zomer.

Welke evenementen heb je tot nu toe bezocht/waar heb je de vakantieregio Pulvermaar gepresenteerd? Waar heb je de Pulvermaar vakantieregio gepresenteerd?

Zoals hierboven vermeld, stond er tot nu toe niet veel op de agenda, maar er staan een paar evenementen op stapel. Deze omvatten het bezoek van de gemeenschap van Büttgenbach in België, waar Gillenfeld en Büttgenbach streven naar een toekomstig partnerschap, het lentefeest in Gillenfeld en de Rijnland-Paltsdag in Bad Ems.

Wat maakt de vakantieregio rond het Pulvermaar zo bijzonder?

Je vindt er veel gastvrije mensen en bijzondere activiteiten waarmee je elke dag iets nieuws kunt beleven.

Heb je zelf meegeholpen om Viez te maken?

Ja, ik heb geholpen met de appeloogst, de selectie en het sap maken, van het begin tot het eindproduct, en natuurlijk ook met het proeven.

Wat is je favoriete drankje?

Natuurlijk onze eigen Glühviez, maar ik ben ook dol op allerlei soorten Moezelwijn.

Koude Viez in de zomer of Glühviez in de winter - wat smaakt beter?

Zeker Glühviez , maar ik drink het ook in de zomer 😉

Wat kun je nu al doorgeven aan je opvolgers?

Je moet het beste halen uit het kantoorjaar, want dit is een kans die je maar één keer in je leven krijgt. Bovendien is het belangrijk om hindernissen te nemen en niet bang te zijn voor nieuwe situaties, waardoor je uiteindelijk meer zelfvertrouwen krijgt.

Beste Samira, hartelijk dank voor het interview! We wensen je een prachtige en vooral veelbewogen ambtstermijn toe. 

Auteur: Yvonne Müller/Valerie Schneider

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.