De thermale en minerale bron in Strotzbüsch

6.08.2014

De thermale en minerale bron in Strotzbüsch

Voor een van onze nieuwe projecten ben ik op zoek gegaan naar een bron in het GesundLand Vulkaaneifel . Na een korte zoektocht was ik verbaasd over hoeveel bronnen er hier zijn! Geweldig: ik heb een grote keuze om uit te kiezen. Ik vond veel foto's, beschrijvingen en tips, maar één bron sprak me echt aan: de thermale en mineraalbron aan de Ueßbach bij Strotzbüsch.

Ochtendwandeling langs de Ueßbach

Dus voordat ik gisteren naar kantoor ging, maakte ik een korte omweg naar Strotzbüsch. Ik rijd door Hasborn, Oberscheidweiler en kom dan bij de afslag naar Strotzbüscher Mühle. Vrij afgelegen in het dal ligt de "ingang" naar de bron. Ik loop het steile pad af en waan me in een sprookje...ik hoor de Ueßbach al ruisen en kom bij een kleine houten loopbrug...en ik sta al op een wilde weide....In het midden van de weide met uitzicht op de mineraalbron staat een ligbed - helaas is het nog nat en ik heb natuurlijk geen doek bij me...dus ik loop wat rond, maak foto's van de Ueßbach en de bron en de lichte stroomversnelling. En dan durf ik: ik probeer het water uit de bron...een heel nieuw gevoel...zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gedaan 🙂 Resultaat: het doet me een beetje denken aan zout water....

 

Na 15 minuten ging ik weer op weg.

Geweldig uitzicht op de Ueßbachhütte

En terwijl ik langs de serpentines rijd, zie ik aan de rechterkant een hut... Ik stop en loop erheen: Daar is de Ueßbachhütte. Een relatief grote schuilplaats en rustplaats voor wandelaars, fietsers en wandelaars. Ik geniet van het geweldige uitzicht in het mistige Siebenbachtal en ga dan naar het kantoor....

NU kan de werkdag beginnen...:)

Auteur: L. Konz

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.