Mijn GesundLand lievelingsplek

27.05.2013

Mijn GesundLand lievelingsplek

De kasteelvijver in Manderscheid

 

De kasteelvijver heeft zijn naam niet zomaar gekregen. Er is waarschijnlijk een verband met het kasteel, of het nu een graaf- of keurvorstelijke vijver is. Ongeveer 800 m boven de kasteelvijver wordt het water uit de Lieser gehaald en via een kanaal naar de kasteelvijver geleid, die eerst heel smal is en dan breder wordt bij de hoofdvijver en zich in een niervorm om de berg heen slingert. Het water stroomt dan via de uitlaat terug naar de Lieser.

Tegenwoordig is de vijver een bijzonder natuurmonument, deels begroeid met waterlelies. Hier kan ik echt ontspannen en vooral de natuur observeren, en het is in elk jaargetijde interessant. Er opent zich een echte oase van rust als je de tijd neemt om er een half uur of zelfs een uur te vertoeven, je ogen te sluiten en de kracht van deze bijzondere plek te voelen of de geluiden van Moeder Natuur op te vangen. Ik herken bijvoorbeeld de libellen, ware vliegkunstenaars, of ik hoor het getrommel van de spechten. Dit maakt me geaard en verbindt me direct met de natuur om me heen. Zo kun je echt energie putten uit de oernatuur van de Vulkaaneifel. De Burgweiher ligt trouwens direct aan de route van de premium wandelroute "Grafschaft-Pfad".

Burgweiher Manderscheid - een eersteklas GesundLand locatie

Auteur: Rainer Schmitz

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.