Inzicht in het werkende leven: Stage bij GesundLand Vulkaaneifel

8.12.2020

Een helpende hand bij de toeristeninformatie

Mijn naam is Lars en ik woon in Bad Bertrich. Ik ga naar de beroepsschool in Cochem. Om de Fachhochschulreife succesvol af te ronden, moet ik 26 weken ervaring opdoen in verschillende bedrijven. Dat betekent: tijd voor werkervaring! Van deze 26 weken mocht ik zes weken het team van GesundLand Vulkaaneifel ondersteunen en belangrijke ervaring opdoen voor de toekomst.

Normaal leid ik een heel ontspannen leven. Maar nu het tijd is voor mijn stage, realiseer ik me dat ik mijn leven een beetje moet herstructureren, want het werkende leven is veeleisender dan het studentenleven. Ik begin mijn stage op een warme maandagochtend. Op mijn eerste stagedag ben ik vooral benieuwd naar wat en wie ik zal leren kennen. Al voor mijn stage wist ik dat ik tijd zou doorbrengen met Pia Rheinhard en Elke Kretzschmar. Ik ken ze al een tijdje, omdat ik in Bad Bertrich woon. Pia verwelkomt me heel vriendelijk en laat me het belangrijkste zien: mijn werkplek. Ik voel me meteen op mijn gemak en goed ontvangen.

De volgende dagen laten Pia en Elke me de systemen zien waarmee ze elke dag werken: Deskline voor boekingen en evenementenbeheer en het kassasysteem. Ik ben relatief snel bekend met beide systemen en dat is maar goed ook, want vanaf nu werk ik er elke dag mee. Mijn belangrijkste taak is echter direct klantcontact: Of het nu telefonisch is of direct aan de balie, ik vind het contact met de klanten erg leuk. Omdat ik een lokale bewoner ben, kan ik de gasten goede informatie geven over wandelingen of dagtochten en heb ik een of twee insidertips paraat.

Ik leer al snel dat als je bij de Tourist Information werkt, je de gasten altijd op een open en vriendelijke manier benadert. Ze voelen zich meteen welkom en goed geadviseerd. Af en toe werk ik ook samen met Rainer Schmitz, met wie ik het meteen goed kan vinden. Samen hebben we al veel problemen goed opgelost.

Na mijn stage kan ik zeggen dat ik in de zes weken veel nieuwe ervaring heb kunnen opdoen die ik in de toekomst goed kan gebruiken. Ik heb ook geleerd dat een werkdag niet altijd verloopt zoals gepland en dat je soms snel en flexibel moet reageren.

Ik wil graag het hele GesundLand team bedanken, maar vooral Pia, Elke en Rainer voor de kans om zo'n waardevolle ervaring op te doen en dat ze mij als stagiair waardeerden en volledig vertrouwden! Het was een geweldige tijd, die me een stap vooruit brengt in mijn professionele ontwikkeling.

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.