Herfstwandeling rond het Ulmener Maar

11.10.2012

Fotosessie door de Eifel

Eindelijk is het weer zover, de mooie, frisse herfst, en de bomen tonen zich in hun volle kleurenpracht.

Mijn herfst(vakantieIk gebruik mijn herfstvakantie voor een stage bij het GezondLand Vulkaaneifel Team in Ulmen en een van mijn taken was om gewapend met de camera naar de Ulmen Maar en precies deze kleurrijkheid vast te leggen op mijn "heen-en-terug rondje-Maar".

Ik maak graag foto's en met een motief als de Ulmen Maar in de herfst kon ik bijna niet stoppen. Opeens zie je al die prachtige kleine dingen in de natuur waar je anders achteloos aan voorbij zou lopen. achteloosde paddenstoelen op de boomstam, de waterlelie die nog in bloei staat, het mos op de loopbrug dat anders alleen je voeten te zien krijgen, en zelfs het pad waarop je loopt lijkt anders, bijna betoverd. Je wordt gevoelig voor alles, het gestage geritsel van de bladeren in de wind, de zonnestralen die zachtjes je huid prikkelen, de heldere maar onopvallende, aangename kleuren van de bladeren, de geur van natte aarde..... Je voelt je intenser, duizenden ideeën komen op je af (in positieve zin) en je probeert ze allemaal op te nemen, vast te houden en uit te voeren.

Deze wandeling heeft me opnieuw doen beseffen dat we vaak alleen aandacht hebben voor het grote geheel en dat we de kleine, onopvallende dingen uit het oog verliezen. dingen , die het leven echt de moeite waard maken.

Ik heb me voorgenomen om vaker de tijd te nemen om er met de camera op uit te gaan, om mijn blikveld te verleggen en te kijken welke kleine wonderen van de natuur ik voor mezelf opnieuw kan ontdekken.

Herfst is altijd mijn favoriete seizoen geweest en het stelt me nooit teleur 🙂

Auteur: L. Rinneburger

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.