Ontspanning in de Eifel - mijn dag op het Meerfelder Maar

17.06.2013

Ontspanning in de Eifel - mijn dag op het Meerfelder Maar

Met mijn comfortabele wandelschoenen in mijn bagage ging ik op weg naar het Meerfelder Maar, vlakbij Manderscheid.
Het Meerfelder Maar is 200 m diep, ingebed in de grootste maartrechter van de Eifel. Ten zuiden van de maar ligt het dorp Meerfeld, dat dezelfde naam draagt. Een heel klein, idyllisch dorpje in de Eifel.

Korte wandeltocht rond het Meerfelder Maar

Ik maak een ontspannen wandeling rond het prachtige Maar, genietend van de rust en de natuur in de Eifel. Terwijl ik langs prachtige waterlelies loop en naar het getjilp van de vogels luister, is het heerlijk om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Het uitzicht op het water en de fonkelende zonnestralen die erin weerspiegeld worden, hebben een heel kalmerend effect. Voor alle waterratten onder jullie: De aangewezen zwemplekken op het Meerfelder Maar zijn ideaal om af te koelen.

Uniek uitzicht op het Meerfelder Maar vanaf de uitkijktoren Landesblick

Hoewel ik al veel heb gehoord over dit bijzondere uitkijkpunt, Landesblick, ben ik er zelf nog niet geweest. Te voet ga ik nu opgewonden op weg, vol verwachting van wat me "daarboven" te wachten staat. Een klim naar de uitkijktoren van Landesblick wordt beloond!
Hoewel ik niet de fitste ben, is de korte klim gemakkelijk onder de knie te krijgen. En wat kan ik zeggen: het uitzicht is alle moeite waard. Kijk zelf maar:
Adembenemend uitzicht op het Meerfelder Maar vanaf de uitkijktoren Landesblick. Wat een uniek uitzicht op het Meerfelder Maar en het dorp Meerfeld - gewoonweg gigantisch. Heb je ooit zo'n mooi uitzicht gehad op een van de Eifelmaren?
Het stormt behoorlijk hier op de uitkijktoren. Toch blijf ik nog even hangen, haal een paar keer diep adem en geniet van het unieke uitzicht.

Beloning: Onweerstaanbare taart in het MAARIUM Hotel-Café-Restaurant

Als beloning maak ik op de terugweg een korte omweg naar Hotel-Café-Restaurant MAARIUM in Meerfeld. Dit café was te zien in de serie "Cafés in Rijnland-Palts" van SWR Landesschau. En het maakt zijn belofte waar: de zelfgemaakte taarten smaken schandalig goed! Je moet ook af en toe een beetje knabbelen 🙂 Ik loop langzaam terug naar huis.
Langzaam baan ik me een weg terug naar huis. Het Meerfelder Maar en het uitzicht vanaf het uitkijkpunt Landesblick zijn mijn favoriete plekken in de Vulkaaneifel geworden. Ervaar het zeker zelf.

Auteur: T. Platten

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.