Unieke rust bij Windsborn Crater Lake

27.06.2013

Wandeling door vulkaankraters

Met de camera in mijn bagage leidt de Vulkaaneifel-tour van vandaag naar het Windsborn kratermeer, tussen Manderscheid en Bettenfeld. Achteraf bleek het een zeer rustige en unieke excursie in de Vulkaaneifel te zijn.

De weg naar Windsborn Crater Lake

Wist je dat het Windsborn kratermeer het enige echte kratermeer ten noorden van de Alpen is?
Een klein bospad (ca. 700 m), links en rechts omgeven door groene bomen, leidt rechtstreeks naar het kratermeer. Hoe dichter je bij het Windsborn kratermeer komt, hoe luider en luider je het gekwaak van de eendjes kunt horen.

Klein bospad naar Windsborn kratermeer

Mijn eerste stop is bij een klein kruispunt in het bos. Een prachtig uitzicht op het kratermeer en een geschikt bankje nodigen je uit om te blijven zitten en te genieten.

Ontspanning en rust bij Windsborn Crater Lake

Ik loop iets verder naar rechts en naar een smalle loopbrug. Geen mens te bekennen - alleen de eenden om me heen.
Ik ga op de steiger zitten, sluit mijn ogen en geniet een paar minuten van deze stilte - de prachtige, aangename geluiden van de natuur doen me alles om me heen vergeten.

Pure idylle - kleine steiger bij Windsborn Crater Lake

Mijn volgende tocht staat vast: de 15 km lange wandeling "Meerfelder Maar en Windsborn kratermeer". Dan sta ik ook voor de beklimming van de kraterrand die tot 30 m boven de waterspiegel uitsteekt. Vanaf het topkruis zou je een uniek uitzicht hebben op het omliggende Eifellandschap en de Mosenberg-Meerfelder vulkaangroep - dat mag ik niet missen 🙂

P.S.: Een kleine tip als je de rust en het geweldige uitzicht van Windsborn Crater Lake zelf wilt ervaren: zorg dat je insectenspray bij je hebt. Ik was van boven tot onder gestoken na mijn kleine rondleiding :-).

Auteur: T. Platten

 

Tags
Uw commentaar

Door het formulier in te dienen gaat u akkoord met ons privacybeleid.